folKK

Koen Huygebaert (de motor achter Nekka) en Walter Evenepoel (volkszanger en medeoprichter van Muziekmozaïek), broedden al lang op het idee om ‘iets’ te doen met kleinkunst en folk. Die hele mooie, bijna vergeten parels van het luisterlied laten heruitvinden door jonge folk-muzikanten, daar moest toch muziek in zitten? Een lijst opstellen met getalenteerde muzikanten is vandaag geen probleem in Vlaanderen. De scène bulkt van virtuoze frisheid. Dus gewoon beginnen noteren en vragen… en verbaasd mogen vaststellen dat iedereen meteen “Waauw” zei.
De wagen begon te rollen! Er werd een breed repertoire geselecteerd van klassiekers uit de kleinkunst, waar vijftien knappe muzikanten en zangers een folkie bewerking van maken. Het worden dus geen ‘covers’, maar eigenzinnige ‘folkie’ interpretaties van liedjes die diep in het gezamenlijk geheugen zijn blijven hangen.
De ploeg die zich gestort heeft op het repertoire van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere kleinkunstmonumenten, is er een van straf kaliber. Het is fascinerend hoe deze kolkende talentenketel aan het sudderen is. Er staan de luisteraar hoogst aangename verrassingen te wachten: uitgepuurde sobere bewerkingen, verrassende ritmeschablonen, magistrale massale arrangementen, ludieke ingrepen, door de patine van de tijd geschuurde liederen die omgetoverd worden tot sprankelende, frisse folkdeunen, je zal het allemaal kunnen beleven op de drie premièrevoorstellingen.

Muzikanten: Hanneke Oosterlijnck, Marijke Guetens, Mieke Evenepoel, Joke Delcour en Josefien Vercruysse, Jonas Cole, Jonas Veirman, Jan Evenepoel, Wout Van Liedekerke, Matthijs Bats, Jonas Scheys, Bert Ruymbeek, Bart Praet, Thomas Hoste en Wouter Struelens

Speeldata:

12 oktober: Capenberg - Boechout: Tryout
26 oktober: Klein Kunstencentrum ’t Smiske - Asse om 20:30u: Info en tickets
28 oktober: GC Het Koetshuis – Roosdaal om 20u: Info en tickets
2 november: Muziekclub ’t Ey – Belsele om 21u: Info en tickets
1 februari: Gothische zaal stadhuis – Brussel om 20u: Info en tickets
11 juli: Graanmarkt - Ninove om 20:30u: Info en tickets
19 juli: Luisterplein - Gent om 20:00u: Info en tickets

Boekingen en info: Koen Huygebaert koen@nekka.be